Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГКПП “Капитан Андреево” вече е отворен

| обновено на 04.12.14 в 18:07
Снимка: БГНЕС

Граничният пункт "Капитан Андреево" вече е отворен, след като не работеше почти цял ден заради наводнение. Пред пункта, на българска страна, има образувана 12-километрова опашка от чакащи тежкотоварни автомобили. Движението е пренасочено към другия граничен пункт с Турция - "Лесово". От Митница "Свиленград" са командировани 32-ма служители на "Лесово", за да бъде осигурена по-бързата обработка на документи.  
Хасковските села Родопи, Брягово, Динево и Любеново са откъснати, заради залети от придошлите води пътища. Десетки населени места в общините Харманли, Любимец и Свиленград са без вода. Причината е в повредените от наводненията помпени станции. 4 села са без електричество. Нивото на реките Хасковска, Съзлийска и Харманлийска беше повишено, но със спирането на дъжда започва да спада. От Областната администрация - Хасково наблюдават всички водоеми. Засега няма опасност от преливане и ново наводнение. Няма пострадали и бедстващи хора.
Близо 51 литра на квадратен метър са падналите валежи в Хасковско. От Областната противопожарна служба в Хасково съобщиха, че са били евакуирани служителите на ветеринарната служба, чиято сграда е наводнена.  В Любимец са били наводнени няколко къщи. Съборен е мостът до село Малко брягово, а към село Войводово движението е спряно заради наводнен мост. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.