Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

600 млн. лева трябват за преносната мрежа на топлофикациите

Снимка: БГНЕС

600 милиона лева са необходими спешно на топлофикациите за преносната им мрежа. Мрежата има нужда от спешна реновация, за да може да продължи да съществува, а от там и централното топлоподаване. Това заяви председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Илия Николов пред участниците в енергиен форум:

Положението в топлофикационния бранш е критично. Не е възможно да се обслужват задълженията към "Булгаргаз", невъзможно е да се инвестира. Липсата на оборотен капитал създава твърде много излишни трудности. Ние сме изолирани от използването на европейски оперативни програми, които биха могли да създадат добри условия за подобряване и на ефективността и намаляване цените.

Николов беше категоричен, че има политически натиск върху цените на топлинната енергия.

Политическият натиск върху цените на топлинната енергия напоследък и върху електрическата енергия е твърде голям. Той не се измерва нито с аргументи, нито с компетенции, нито с някаква форма на балансиране на нашите интереси. Това продължава да нанася сериозни удари на енергийния бранш въобще.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.