Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сидеров поиска референдум за ЕС и НАТО заради "Южен поток"

Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС

С декларация от парламентарната трибуна лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска всенародно допитване за членството на страната ни в ЕС и НАТО. Повод за позицията му е спирането на енергийния проект "Южен поток": 

Крайно време е да поставим въпроса за членството си в тези организации чрез допитване до народа. Все още не сме отменили Конституцията, а там пише, че той, народът, е върховният суверен на властта. Да, знам, че управниците ни са подложени на натиск отвън. Днес Вашингтон води икономическа война срещу Русия заради лоша управленска политика в няколко правителства подред. От руска страна беше заявено окончателното спиране на проекта "Южен поток". Това означава, че страната ни се лишава от гарантирани годишни приходи, нови работни места и възможността да бъде европейски енергиен център.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.