Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Усложнена е ситуацията в Раднево и Гълъбово

Снимка: Венелина Попова

Остава бедствено положението в общините Раднево и Гълъбово. В Гълъбово продължава изграждането на най-трудната стена от дигата около наводнената подстанция. Кметът Николай Тонев е притеснен от проливния дъжд, който покачва нивото на река Сазлийка.

Дъждът продължава, нивото се вдига, вярно, че много бавно. Не е стигнало критичните нива, както беше преди няколко дни, но ги наближава, обясни Тонев.

От "Басейнова дирекция" Пловдив потвърдиха, че от ВЕЦ "Копринка" се изливат по 12 кубически метра вода в секунда в канали, които се вливат в река Сазлийка. В Гълъбово е въведен авариен режим на подаване на ток. Всички села от общината се захранват с напрежение от "Мини Марица изток".

Ще подаваме напрежение дотогава, докогато има нужда за "И Ви Ен". Ние сме засекли електромера, направили сме протокол за дадените разплащания после, така че проблеми от страна на мините няма да има, обяви изпълнителният директор на въгледобивното дружество Андон Андонов.

Опасният язовир "Ковачево", който е над рудник "Трояново-Север", е под постоянен контрол, както и всички язовири на територията на двете общини.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Остава бедственото положение в Гълъбово и Раднево

Бедственото положение в общините Гълъбово и Раднево остава. Продължава изграждането на най-трудната стена от дигата край наводнената 110-киловолтова разпределителна подстанция в Гълъбово. Строежът е затруднен, защото стената трябва да бъде издигната във..

публикувано на 08.12.14 в 15:01
Бедствието в Гълъбово

Бедственото положение в Гълъбово и Раднево остава в сила и днес

Бедственото положение в общините Гълъбово и Раднево остава в сила и днес. Нивото на река Сазлийка тази нощ е паднало с около 1 метър, съобщи за "Хоризонт"   кметът на Гълъбово Николай Тонев . Хората обаче са разтревожени заради прогнозата за..

обновено на 06.12.14 в 16:47