Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При тежка катастрофа на пътя Широка лъка – Девин загинаха три момчета

24 декември ще бъде траурен ден в Девин

| обновено на 23.12.14 в 15:20
Снимка: Радостина Чернокова


Три момчета на 18 години от Девин загинаха при тежка катастрофа на пътя Широка лъка Девин. Трагедията се разигра около 21.30 часа на 22 декември. Четвърти младеж, също на 18 години, от Девин, е с охлузни рани. Оцелялото момче е стигнало пеша до бензиностанцията в селото, за да потърси помощ. То е в стабилно състояние и е настанено за наблюдение и симптоматично лечение в отделението по хирургия на Смолянската болница. Лекият автомобил, с който са пътували четиримата, поради движение с несъобразена скорост, напуска платното за движение и пада в коритото на река Широколъшка.

Екип на Центъра за спешна медицинска помощ е оказал незабавна помощ на пострадалия. На място на трагедията пристигнали и два екипа на група "Спасителна дейност" на пожарната, които извадили телата на загиналите момчета и автомобила от реката.

Александър, Симон и Васил са имената на загиналите, а Николай се казва оцелялото момче. Съдебно-медицинска експертиза ще установява причините за смъртта на всеки един от младежите, каза окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов:
След като са тръгнали да се прибират, водачът, който е управлявал до тогава автомобила, го е предоставил, по непотвърдена информация, на друго лице, което е неправоспособен водач. Това подлежи също на установяване. Малко след Широка лъка, автомобилът е напуснал пътното платно, скъсал е еластична предпазна ограда, мантинела и е паднал в Широколъшка река. Като разстоянието от пътя до реката е от порядъка на около 4-5 метра. Там има и бетонна шкарпа. Единият от пътувалите в колата е успял да изпълзи през задното стъкло на колата. Излязъл е на пътя, потърсил е помощ. Колата е собственост на лице от Пловдив. Как, на какво основание е предоставена на едно от момчетата, също не знаем на този етап. Но във всеки случай не е собственост на никой от пострадалите, както и на някой от родителите.
24-ти декември е обявен за ден на траур в Девин, отменени са всички прояви на открито през следващите три дни. Семействата на загиналите момчета ще бъдат подпомогнати с по 1000 лева. По случая е образувано досъдебно производство. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.