Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-евтини съоръжения в Пампорово за деца и младежи от Смолянско

Пампорово
Снимка: БГНЕС

Деца и младежи от Смолянско ще използват ски съоръжения в курорта Пампорово с намаление. Това е договорил областният управител Недялко Славов. Той подкрепи неправителствени организации от района, които настояха да бъдат предприети конкретни мерки за разширяване възможностите за ползване на ски съоръжения в курортния комплекс от деца и юноши.

В писмо до мажоритарния собственик на "Пампорово" АД се изтъкват ползите за всяка от страните за повишаване масовостта при зимните спортове както за укрепване здравето на подрастващите, така и за придобиването на по-висока спортна култура.

В отговор на инициативата от "Пампорово" пояснили, че тази година за пореден път ще се проведе програмата "Научи се да караш ски" съвместно с Министерство на образованието и науката и Българската федерация по ски. Ще има осигурен достъп до ски съоръженията за ски клуб "Родопа" и ски клуб "Пампорово", както и за голям брой клубове по сноуборд.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.