Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студ и ремонти спъват ямболския театър

Работата на Драматичен театър "Невена Коканова" е затруднена, заради студеното време и ремонтът на централната градска част в Ямбол. 
Представлението на постановката на проф. Атанас Атанасов "Щъркели на кръстопът" е отменена за неограничено време, заяви Михаил Лазаров, директор на Драматичен театър "Невена Коканова". 
Когато времето, надявам се да се постопли малко, и отпусне душите ни, които са се сковали от студ и не мога да не кажа, че ремонтът, който тече в центъра на града, до известна степен затруднява нашата работа.
Ямболският театър няма собствена сграда. Постановки се играят в читалище "Съгласие" и в голямата зала на Община Ямбол, тъй като през зимата е невъзможно в читалищната сграда да се достигне до поносима за зрителите температура. 
През октомври миналата година се навършиха 65 години от обявяването на драматичния театър за държавна институция. През всичките тези години обаче, театърът е нямал собствена сцена.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.