Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Застреляна е началничката на кабинета на кмета на Пазарджик

Началничката на кабинета на кмета на Пазарджик Тодов Попов - Татяна Стоянова е простреляна тази вечер в главата малко преди 19,00 часа. 34-годишната жена е починала на място. Татяна Стоянова е простреляна пред дома си на ул. "Димитър Греков" в Пазарджик. Тя е паркирала автомобила си и се е насочила към входа на блока си, когато е била простреляна в главата. Изстрелът се е оказал смъртоносен. Убиецът е успял да избяга. Районът е отцепен. Не е ясно какви са мотивите за това убийство. Не е ясно и с какво оръжие е стреляно. Според говорителя на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов, става дума за умишлено убийство:

Сигнал има получен за въпросното тежко умишлено престъпление около 18.40 часа на тел. 112 в Областната дирекция за това, че млада жена е намерена в безпомощно състояние пред гаража си, след като е паркирала личния си автомобил. Колегите от районното управление незабавно са били на мястото, заедно с екипи на Спешна помощ. Установено е че са касае за млада жена на 34 години. Всички я познаваме коя е, тя е наша близка и приятелка. Простреляна е в областта на главата. Починала е на място и в момента целият периметър е блокиран от полиция, защото продължават процесуалните действия, включително и щателен оглед в присъствието на съдебен лекар и прокурор. Уведомена е Окръжната прокуратура, така че всички действия продължават, но се касае категорично за тежко умишлено престъпление.

Колко куршума са изстреляни?

Нямам подробности относно това все още, защото това ще кажат специалистите, съдебният лекар и лекарите по време на аутопсията. На този етап нямам тази информация, но е простреляна в областта на главата.

Мотив?

Много е рано да говорим.

Татяна Стоянова не е подавала сигнал, че е заплашвана. В Пазарджик има засилено полицейско присъствие. Убиецът се издирва.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.