Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Центърът "Фонд за лечение на деца" разпредели близо 358 хил. лева за подпомагане на деца

Документите на 60 деца бяха разгледани на първото за годината заседание на Център "Фонд за лечение на деца". 45 от тях ще бъдат подпомогнати за лечение в България и чужбина, 7 ще бъдат консултирани допълнително.

Близо 358 хиляди лева бяха разпределени за подпомагане на деца. Повече от половината - 207 хиляди лева, ще бъдат похарчени за заплащане на медицински изделия, необходими при ортопедични и неврологични операции, които се извършват у нас, но клиничните пътеки не покриват стойността им.

От Фонда отчитат, че в дните около коледните и новогодишни празници на извънредни заседания са били одобрени общо 9 деца, чието състояние изисквало спешно решение.

В края на тази седмица, със съдействието на Фонд за лечение на деца, в България ще пристигнат д-р Мартин Оберг и проф. Свен Викстрьом от Швеция. Те ще консултират две деца с тежки заболявания на слуховия апарат в клиниката по УНГ към Университетската болница "Царица Йоана".

Следващото редовно заседание на Фонда ще се проведе на 28-и януари.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.