Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видеонаблюдение и охрана ще пазят обновения Дунавски парк

Снимка: Община Силистра

Вандали са унищожили част от новите съоръжения в Дунавския парк на Силистра, който все още е в ремонт. За да опазят новата инфраструктура, след приключването на строителните дейности от Общината смятат да въведат денонощно видеонаблюдение и жива охрана.

Проектът за обновяване на Дунавския парк и централния площад на Силистра е на стойност 5 милиона лева и е в ход от миналото лято. Монтирани са нови детски и спортни площадки, осветление и огради, алеите са с обновена настилка, премахнати са старите и опасни дървета и са засадени нови, обобщи заместник-кметът по устройство на територията Емил Бойчев

Ние сме премахнали около 70 дървета, а сме засадили общо 450 храсти и дървета, каза Бойчев.

По време на строителните работи обектът се охранява от частни охранители, наети от фирмата - изпълнител. Въпреки това обаче над новите съоръжения има посегателства и щети, каза кметът на Силистра Юлиян Найденов

За съжаление има и посегателства върху детските площадки, включително върху новите настилки. Беше счупена оградата на едната детска градина, съоръжението на фитнес площадката, коментира Найденов.

Охраната на обновения парк ще се осъществява чрез денонощно наблюдение с 38 видеокамери и жива охрана.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Чистят паметника на Свободата в Крайдунавски парк, ще има художествено осветление и нови пейки

Започна благоустрояването в района около Паметника на свободата в Крайдунавския парк във Видин . Ремонтът се извършва от строителна група на общината и срещу минимални средства, съобщи заместник-кметът на общината Добромир Дилов . „Това е една..

публикувано на 19.04.13 в 16:16