Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП: Въпросът за коалиционни партньорства за местните избори все още не стои на дневен ред

Снимка: БГНЕС

Според БСП въпросът за възможните коалиционни партньорства за местните избори все още не стои на дневен ред, но първите разговори ще започнат с партньорите в "БСП - Лява България". Това заяви лидерът на социалистите Михаил Миков в отговор на подадената ръка на партията на Георги Първанов АБВ за общо участие на левите партии в местните избори. Този коментар той направи и по повод на появилите се в медиите изявления от социалисти за партньорство с АБВ.

Миков допусна партньорство с партията на Татяна Дончева "Движение 21":

Този въпрос за партньорствата при всички случаи трябва да бъде решаван от органите на партията, а не от индивидуалните интереси, прищевки, симпатии и антипатии на един или друг партиен деятел и от конкретните интереси на едно или друго място. Разбира се, че по никакъв начин не бива да се игнорира "Движение 21", но този въпрос ще бъде решаван в органите на партията. На първо място ние дължим уважение и партньорство с коалиционните партньори в "БСП - Лява България" и от там насетне с други политически партии.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.