Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Москов определи исканата му оставка като опит за дестабилизация на правителството

Снимка: БГНЕС

Здравният министър Петър Москов определи исканата му оставка като опит за дестабилизация на правителството. ДПС иска за втори път оставката на здравния министър заради проблема с нападенията над лекари. Преди месец ДПС поиска оставката на Петър Москов заради решението спешните медици да бъдат пазени от полиция в ромските махали. Сега оставката се иска заради разминаване в данните за случаите за нападения над лекари. Здравният министър Петър Москов коментира:

Те търсят някаква дестабилизация и търсят връщане в управлението, за да могат да правят това, което винаги са правили. Ако Лютви Местан казва, че аз лъжа, това означава, че той обвинява всеки един от лекарите в Спешната помощ в лъжа, а това е доста долно, дори и за банална политическа игра като тази на Лютви Местан. Още тогава казахме, че има разминаване между това, което МВР дава, защото не всеки от битите лекари, фелдшери, сестри, шофьори е подал оплакване.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.