Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недялко Славов: Критична е ситуацията в Община Неделино

Критична е ситуацията в проверяваната неотдавна от ДАНС община Неделино, където над 20 европейски проекта могат да бъдат провалени. Това обяви областният управител на Смолян Недялко Славов, който утре ще се срещне с администрацията, местните народни избраници и граждани:

Предприемаме тази стъпка поради няколко причини. На първо място те отправиха молба към мен да им съдействам за едно разрешаване от страна на Фонд "Земеделие" за удължаване на срока на изпълнение на европейски проекти, тъй като ситуацията с кмета се отразява много неблагоприятно. В момента всички проекти, които се изпълняват там са спрени. Влизаме в един период, който е критичен. В близкия месец, месец и половина ако не започне бързо изпълнение на тези проекти, аз подозирам, че общината може да стигне до 100 процента финансови корекции по всеки един проект, което означава, че тя ще се обремени с едни задължения, над 10 милиона. Ситуацията е изключително критична и аз съм много обезпокоен, сами съзнавате, че  една община само с дефицит по европейски проекти над десет милиона е обречена на фалит, няма какво да го крием.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.