Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Споровете около смяната на директора на Областната болница в Благоевград стигнаха до прокуратурата

Снимка: БГНЕС

Споровете около смяната на директора на Областната болница в Благоевград стигнаха до прокуратурата

Вчера председателят на Борда на директорите в здравното заведение Ралица Калинова, е връчила решението за освобождаването на досегашния директор д-р Владимир Пандев. В документа е записано, че новият болничен шеф е д-р Огнян Митев. Пандев обаче е отказал да подпише документа, тъй като в него има пропуски и той не е правно издържан. Новият изпълнителен директор, заедно с областния лидер на партия "Демократи за силна България" Калоян Ханджийски, са внесли жалба в Районната прокуратура Благоевград. По-късно сигнал до прокуратурата е подаден и от д-р Пандев. Информацията, че е търсено съдействието на полицията за принудителното освобождаване на кабинета на болничния шеф, беше категорично отхвърлена.

Заради истерията около смяната на шефа на Областната болница в Благоевград днес пристигна депутатът от БСП Кристиан Вигенин, заедно с д-р Пандев, който бе втори в кандидатската листа в региона. Те ще дадат пресконференция в болницата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.