Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сноубордист е в болница след инцидент в местността Платото над Банско

Сноубордист пострада тежко в местността Платото над Банско. Инцидентът е станал преди обяд в района на fun-парка. Спасителната акция е проведена с хеликоптера, базиран от една седмица в района на ски-зоната, каза Иван Обрейков, маркетинг-директор на Юлен.

Тази сутрин fun-паркът не е работел и е бил затворен за туристите, тъй като снегът, който е от последната нощ, не е бил изчистен от скоковете, които са предназначени за хората. Тези, до колкото разбрах са били двама човека, са подходили странично. Явно при това странично подхождане има неприятен ръб. Може би там са се засрещнали и се е случил инцидентът. Става дума за неотложно спасяване, така че може би за 7-8 минути. Акцията беше проведена много бързо и човекът - свален до линейката, която чакаше на начална станция.

Пострадалият сноубордист е транспортиран в болницата в Разлог. По първоначални данни, той е с гръдна травма и съмнения за пробит бял дроб, лицево-челюстна травма и спукани ребра. В момента екип извършва операция на пациента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.