Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младата цигуларка Зорница Иларионова ще солира в галаконцерта за 80-годишнината на БНР

Зорница Иларионова


С грандиозен галаконцерт в зала 1 на НДК на 25-и януари БНР ще отбележи 80 години от създаването си. На сцената ще бъдат всички представителни оркестри и хорови състави на Радиото: Симфоничният оркестър, дирижиран от маестро Емил Табаков; Биг бендът, ръководен от Антони Дончев; Смесеният и Детският хор с диригенти Драгомир Йосифов и Венеция Караманова; Оркестърът за народна музика, воден от Димитър Христов. Вокалната група "Радиодеца" на Илина Тодорова ще се включи в изпълнението на новата песен "Наше радио" заедно с много звезди на българската поп музика.

ред солистите в концерта ще бъде и младата цигуларка Зорница Иларионова, която в момента е студентка в класа на прочутия проф. Захар Брон в Кралската академия "Кралица София" в Мадрид. Тя ще изпълни бляскавата пиеса "Интродукция и Рондо капричиозо" от Камий Сен-Санс.

Чуйте интервю със Зорница Иларионова и последния запис, който тя направи за БНР през октомври в партньорство с пианистката проф. Милена Моллова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.