Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедствието взе две жертви в Благоевградско, в неизвестност са мъж и жена от Девин

| обновено на 01.02.15 в 19:08
Снимка: Радостина Чернокова
Баща и син се удавиха в реката в село Илинденци, община Струмяни. За по-малко от час екипите на "Гражданска защита" откриха телата на 45-годишния мъж и 9-годишното дете. Първоначално беше открито тялото само на бащата. За откритото тяло на момчето съобщи за Радио Благоевград областният управител Бисер Михайлов:

Открито е момчето. Компетентните органи ще направят разследване и ще изяснят на какво се дължи. 

Родителят и детето са се прибирали от празника Трифон Зарезан, който традиционно се провежда в лозовите масиви над селото. Хора, живеещи покрай местната река, чули виковете им и подали сигнал, обясни кметът на община Струмяни Емил Илиев.  Цял ден екипите на "Гражданска защита" се опитват със собствени сили да укрепят дигата на р. Струма в началото на селото, каза още кметът.  Ситуацията е изключително тревожна, но не бедствена, каза Илиев. Свлачище се е активизирало в непосредствена близост до с. Каменица и застрашава крайните 5-6 къщи в него. Всеки момент може да поддаде и свлачището край пътя между Струмяни и Илинденци, което откъсна част от пътното платно миналата година.

Бисер Михайлов отчете, че обстановката в областта се успокоява. По принцип обстановката се успокоява навсякъде. Следим постоянно нивата на двете реки. Пътищата са почистени.

Бедствието в община Девин вероятно също е взело две жертви. Полицията издирва телата на мъж и жена, паднали с колата в реката в центъра на града, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР Смолян Николай Димов, според когото вероятно инцидентът е станал заради ПТП:

Кола с мъж и жена е паднала в реката. Автомобилът сме го намерили. Хората не са вътре. Вероятно има трагичен инцидент и с двамата. Само предполагаме самоличността им. Докато не намерим тела, не е редно да обявяваме имена. На мястото се извършва оглед. Образувано е досъдебно производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.