Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите ще обсъждат правилата за избор на нов подуправител на БНБ

| обновено на 04.02.15 в 07:52
Снимка: Българска народна банка
Правилата за избор на подуправител на Българската народна банка, който да ръководи направление "Банков надзор", ще разисква Народното събрание.

Управителят на Централната банка Иван Искров вече внесе в парламента предложение на това място да бъде назначен Димитър Костов. Той трябва да заеме поста на освободения заради скандала с КТБ бивш началник на направлението Цветан Гунев.

Програмата на депутатите предвижда продължаване на  разискванията на първо четене по промените в Закона за предучилищното и училищно образование, с които се регламентира нова образователна структура в системата на училищното образование и се въвежда дуалното обучение в професионалните гимназии.

С окончателните промени в Закона за подпомагане на земеделските производители схемите за директните плащания на земеделците ще се прилагат по нови правила. За първи път ще има схеми за обвързано подпомагане за животни, плодове и зеленчуци.

В първата сряда на месеца, според Правилника на Народното събрание, парламентарните групи имат възможност на ротационен принцип да предлагат точки в дневния ред, които влизат автоматично в работата на депутатите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.