Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС не хареса идеите на Калфин за детските добавки

От ДПС  обявиха, че намеренията на социалния министър Ивайло Калфин да промени законите за плащане на детските добавки са дискриминационни и противоконституционни. Няколко аргумента в защита на получаването на помощи от малолетни майки изтъкна Хасан Адемов: „При всички положения трябва да е ясно, че и сега майките на малолетни майки няма как да получават детски добавки, въпреки че имат право на това, защото едно от най-важните условия е децата, в случая непълнолетните майки, да посещават училище. Сами се сещате, че няма случаи, в които непълнолетни майки да посещават училище, за да имат възможност родителите да получават месечни помощи за деца.“

Хасан Адемов посочи и правата на децата, гарантирани от Конституцията, които са свързани със защитата на интересите на детето: „Основният носител на тази месечна помощ е детето. Интересът на детето е най-важният. Затова, според нас, тази мярка е дискриминационна и ограничава правата на детето.“ Според Адемов, решаването на проблема минава през образованието.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.