Михаил Хаджиянев ще е председател на РИК в Бургас

ЦИК определи адвокат Михаил Хаджиянев за председател на РИК. До избора на комисията се стигна след като н а проведените консултации при областния управител не бе постигнато съгласие между участниците по отношение на ръководството и състава на Районна..

публикувано на 12.08.22 в 16:28
ЦИК

ЦИК започва да приема документи за участие в изборите на 2 октомври

От 9 ч. тази сутрин Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за народни представители, насрочени за 2 октомври. Крайният срок за подаване на заявленията е до 17 ч. на 17..

публикувано на 10.08.22 в 08:18

Избраха председател на РИК-Сливен, за секретар и заместник ще решава ЦИК

Елизабет Кендерян ще бъде председател на РИК Сливен, решиха парламентарно представените политически сили, след консултациите за състав на комисията при областния управител. Не се споразумяха за позициите на секретар и заместник-председател, заради..

публикувано на 07.08.22 в 15:21

Стоян Арнаудов или Михаил Хаджиянев ще оглави РИК-Бургас

Централната избирателна комисия ще определи служебно ръководството и състава на РИК-Бургас. До там се стигна след като не бе постигнато съгласие по имената, излъчени от парламентарно представените партии и коалиции.  Въпреки апела на областния..

публикувано на 07.08.22 в 12:46
Петър Кънев отново ще е водач на листата на БСП в Бургас

БСП определи водачите на листи в предстоящите избори

Националният съвет на БСП определи водачите на листи за участие на коалиция „БСП за България” в предстоящите избори за 48-ото Народно събрание. Те бяха избрани със 105 гласа „За”, 0 гласа „Против” и 5 гласа „Въздържал се”. Петър Кънев отново ще е..

публикувано на 05.08.22 в 19:12

К. Бачийски: Не се знае дали ПП и Демократична България ще имат обща листа

На втори октомври за четвърти път ще отидем до урните в рамките на две години, все още не е ясно колко и кои партии и коалиции ще се борят за народния глас. От ЦИК съобщиха, че подготовката за вота вече започва. Служебното правителство одобри днес..

обновено на 04.08.22 в 17:01
Румен Радев

Президентът насрочи парламентарни избори за 2 октомври и назначи служебно правителство

На основание чл. 99, ал. 5 от Конституцията на Република България президентът Румен Радев подписа указ за разпускане на 2 на 47-ото Народно събрание. Държавният глава насрочва избори за Народно събрание на 2 октомври 2022 г. С друг свой указ..

публикувано на 01.08.22 в 13:21

Борисов за третия мандат: В единия случай е добре за партията, в другия - лошо за държавата

За ГЕРБ най-добре е да бъде сформирано правителство, каза лидерът на партията Бойко Борисов пред симпатизанти в Ямбол.  "Каквото и решение да вземат с третия мандат, в единия случай е добре за партията, в другия случай е лошо за държавата". Според..

публикувано на 16.07.22 в 12:36

Бориславова: Нека Борисов да предложи закон за газовата диверсификация

Осигуряването на мнозинство в парламента за приемане на законопроектите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, ще е дълъг и труден процес, заяви началникът на кабинета Лена Бориславова в Ямбол. Според нея от ГЕРБ и ДПС ще опитат да осуетят..

публикувано на 09.07.22 в 16:04

Бойко Борисов: Ще върнем мандата, щяхме да подкрепим кабинет на ПП

ГЕРБ ще върне втория мандат за съставяне на правителство, съобщи в Бургас лидерът на партията Бойко Борисов. Той каза, че са имали намерение да подкрепят кабинет на „Продължаваме Промяната".  Пълна зала посрещна Бойко Борисов в..

публикувано на 09.07.22 в 11:43