Президентът Радев насрочи парламентарните избори на 4 април

Президентът Румен Радев обяви, че насрочва предстоящите парламентарни избори на 4 април. „Подписах указа за провеждане на изборите за 4 април, една седмица след първата възможна дата за избори“, заяви държавният глава, който направи обръщение към..

публикувано на 14.01.21 в 19:17
 Светослав Малинов

Светослав Малинов: Управляващите целят ниска избирателна активност

Изключително ниска избирателна активност на предстоящия вот. Това прогнозира пред БНР-Бургас доц. Светослав Малинов, ръководител на катедра “Политология” в Софийския университет. Причината, според него, е че няма да бъде осигурена здравна..

публикувано на 14.01.21 в 14:18

Напусналите от БСП ще участват с нова партия на изборите

Отцепниците от БСП ще участват с нова партия на парламентарните избори. Чрез Българска прогресивна линия, те ще предложат обновена социална политика. Основната членска маса към момента ще бъде от млади хора, в работоспособна възраст.  Българска..

обновено на 14.01.21 в 14:15
Антоний Гълъбов

Гълъбов: Очакват ни напрегнати избори, рано е за прогнози

Резултатът от предстоящите парламентарни избори е труден за прогнозиране. Това коментира пред БНР-Бургас политологът Антоний Гълъбов. Според него, това се дължи на натрупаните очаквания към тях и липсата на ясна управленска алтернатива.  Рано е да се..

публикувано на 14.01.21 в 08:30
Илхан Кючюк

Кризата е възможност за промяна

В европейския бюджет има обвързаност на европейските средства с върховенството на закона. Това подчертава евродепутатът Илхан Кючюк: Да, по малко по- различен начин, след по-дълги преговори, също след намеса на германското председателство и..

публикувано на 12.01.21 в 11:34
Тодор Иванов

„Има такъв народ“: Готови сме за избори, която и да е датата

Партията „Има такъв народ“ има готовност за избори, независимо коя дата ще бъде определена от президента. Това коментира пред БНР-Бургас областният координатор Тодор Иванов. Подготвяме се за първата възможна – 28 март, добави Иванов. “..

публикувано на 11.01.21 в 17:06
Костадин Костадинов

„Възраждане“: Избори на 28 март и отмяна на ограниченията

Изборите трябва да бъдат на 28 март и епидимичната обстановка да бъде нормализирана за провеждането им. Това е заявката на партия „Възраждане“. Това казахме и при консултациите при президента, че вотът трябва да се проведе на първата възможна..

обновено на 11.01.21 в 16:54

„Изправи се.бг“ залага на повече граждани в листите си, отколкото на политици

Имаме готовност както за онлайн предизборна кампания, така и за срещи с хора, които очакваме да ни последват. Това посочи Живко Табаков от „Движение България на гражданите“ и областен координатор на „Изправи се.бг“ за Бургас. „Важно е в..

публикувано на 11.01.21 в 11:54

Създаване на фонд "Култура" предлагат от БСП-Бургас

Общинските съветници от БСП – Бургас отправят предложение за създаване на фонд „Култура“. Те предлагат Община Бургас да се възползва от възможностите, които дава Закона за развитие и закрила на културата, според който средствата от фонда се набират от:..

публикувано на 11.01.21 в 10:55
Димитър Найденов

Димитър Найденов: Готови сме за онлайн предизборна кампания

Имаме готовност за провеждане на онлайн предизборна кампания. Това посочи Димитър Найденов от „Демократична България“. Причината е ситуацията с коронавируса и въведените мерки. „Нашата партия разчита много на дигитализацията и на електронната..

публикувано на 11.01.21 в 08:53