Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спада нивото на р. Тунджа при Ямбол и Елхово

Снимка: http://yambolnews.net

Второ денонощие нивото на река Тунджа при Ямбол и Елхово спада. До няколко дни се очаква реката да се прибере в коритото си и разливът около Елхово да започне да намалява.

С около 15 сантиметра е спаднало нивото на Тунджа при Елхово за последното денонощие. При Ямбол спадът е с около 30 сантиметра и теднецията като цяло е за трайно намаление. Въпреки това усложнената обстановка по долното течение на реката остава заради големите разливи и високите подпочвени води. В Елхово четвърти ден са наводнени мазета, приземни етажи, дворни места и стопански постройки. Затворен  утре вероятно ще остане и пътят Елхово-село Трънково заради наводнен участък. Под вода са почти целият градски парк, наводнени са и фирми в промишлената зона. Отводняване ще започне  едва след като реката се прибере в коритото си и спаднат високите подпочвени води. Тогава ще бъде извършена и дезинфекция на наводнените зони, включително и на дворните места.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.