Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лошото време в САЩ стана причина в щата Масачузетс да бъде обявено бедствено положение

Снимка: ЕПА/БГНЕС

За днес губернаторът на щата Масачузетс - Чарли Бейкър обяви извънредно положение и призова всички да си останат по домовете. Училища и бизнеси са затворени отново. Зимата парализира и обществения транспорт и хората няма как да се придвижат до работните си места. Според полицейския комисар Уилям Евънс бюджетът на щата за снегопочистване е изчерпан. Местните и държавни служители търсят федерални фондове за извънредни ситуации.

Сняг вали и в почти целия щат Ню Йорк и в още 6 щата. Около 40 милиона души в североизточната част на страната продължават да са в плен на зимата. Повече от 2000 полета в цялата страна бяха отменени отново заради времето. Метеоролозите предупреждават за поледици и заледявания в Пенсилвания, Ню Джърси, Делауер и Мериленд, а в района на Чикаго от вчера поледицата причини много катастрофи и проблеми.

       
За последните 19 години това е най-снежната зима за Бостън. А от последните 16 дни - 12 са със снеговалеж. Натрупал е повече от метър и половина сняг, а на места е и доста повече. Властите няма накъде да изнасят снега. До момента са почиствани близо 300 хиляди км пътища, с машини се разтопява по 400 тона сняг на час, но градът остава в плен на зимата. А синоптиците говорят и за спадане на температурите и за очаквани още снеговалежи в края на седмицата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.