Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румънски гражданин загина след инцидент на писта “Платото” над Банско

Снимка: Радио Благоевград

Румънски гражданин е загинал след инцидент на писта “ Платото” над Банско, предаде кореспондентът на БНР в региона.  Сигнал за пострадал 27-годишен скиор е подаден към дежурната група на Планинска спасителна служба Банско, която за минути е стигнала до мястото на инцидента, заяви за "Хоризонт" Румен Баряков, началник на базата:

Имаме сигнал, отиваме, виждаме му състоянието, слагаме го върху матрак, викаме линейка, лекарят го преглежда и с лекаря се транспортира до кабинката. От кабинката тръгват надолу, викнали са "Бърза помощ", но оттам нататък нямаме представа какво се е случило. Напълно контактен беше пострадалият.

От болницата в Разлог, където е транспортиран младият мъж , потвърдиха, че той е бил контактен и се е оплакал от болки в гръбнака и гърдите. По време на рентгеновия преглед момчето е починало. Най- вероятната причина е тежък кръвоизлив от сериозни травми на вътрешните органи. Назначена е аутопсия. Очаква се пристигането на съдебен лекар.

До 17 ч. планинските спасители са се отзовали на 15 инцидента със скиори, при които дежурният лекар в ски зоната е констатирал леки и средни травми.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.