Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изписват жената, която беше блъсната от трамвай до столичен мол

Снимка: БГНЕС

Жена с изключително тежки травми беше спасена от лекарите в болница "Пирогов". 45-годишната Иглика Михайлова, която беше блъсната от трамвай на бул. "Ситняково" миналия месец, е претърпяла множество операции. Днес тя вече е в добро здравословно състояние и ще бъде изписана, за да продължи възстановяването си у дома.

Иглика Михайлова е лекар и след още месец рехабилитация ще може да се върне при пациентите си. Самата тя потвърди това минути пред изписването си.

В близо 100 % от българските болници, както и в половината европейски, пациент с толкова травми щеше да загине, обясни проф. Милан Миланов, началник на Клиниката по интензивно лечение в "Пирогов".

За спасяването на блъснатата от трамвай жена са работили 20 екипа медици. Според световната скала при подобна травма на множество органи вероятността пациентът да бъде спасен е едва 15%.

Иглика Михайлова и съпругът й бяха блъснати от трамвай преди месец на кръстовище пред столичен търговски център. До момента и двамата се лекуваха в "Пирогов". Медиците от спешната болница коментират, че по ирония жената ще се възстанови по-бързо, въпреки че травмата й е била несравнимо по-тежка от тази на мъжа й.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.