Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С "Ден на България" честваме 3-ти март в Брюксел

Кристалина Георгиева
Снимка: БГНЕС

Националният празник на България се отбелязва с различни събития и в Брюксел. За шести пореден път в централата на Европейската комисия се провежда „Ден на България”. Инициативата е на българския еврокомисар и заместник-председател на Комисията Кристалина Георгиева.
През целия ден служителите и гостите на Еврокомисията имаха възможност да се запознаят с условията за туризъм и бизнес у нас, да получат мартеници и да научат повече за тази българска традиция, както и да опитат и характерни български ястия. 
На отбелязването на националния ни празник тази вечер ще бъдат представени музикални произведения на номинираната за награда „Грами” млада българска композиторка Добринка Табакова
В централното фоайе на сградата е експонирана и изложба на млади български художници - картините са от колекцията на белгийския меценат Хюго Вутен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.