Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Умишлено убийство с цел грабеж - основната версия за смъртта на 23-годишната Вероника

| обновено на 04.03.15 в 11:19
Снимка: БГНЕС
Умишлено убийство с цел грабеж е основната версия на разследването, което се води във Велико Търново за смъртта на 23-годишната студентка Вероника Здравкова.

Според резултатите от аутопсията момичето е било умъртвено с удари по главата и след това е хвърлено в река Янтра. Престъплението е извършено в събота вечерта. От Окръжната прокуратура съобщиха, че до момента няма заподозрян извършител на убийството.

Вероника е видяна за последно именно в събота вечерта в района на железопътната гара, а тялото й бе намерено вчера близо до това място в река Янтра. Не са открити телефонът и дамската й чанта.

Потресени от смъртта на студентката, група граждани започват днес подписка за обезопасяване на района, в който е извършено престъплението. Според инициаторите по този маршрут от железопътната гара до Южния пътен възел се движат много хора. Затова трасето трябва да бъде осветено и оборудвано с камери за видеонаблюдение, а нощем да  го обхождат полицейски патрули.

Подписката ще се събира от 18 часа пред паметника "Майка България", а след това ще бъде внесена в Общинския съвет на Велико Търново.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.