Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НФСБ атакува бюджета на общината

НФСБ поиска прегласуване на приетия бюджет на община Бургас. Хората на Валери Симеонов в местния парламент твърдят, че са нарушени процедури по тяхно искане за пренасочване от други пера на 60 хиляди лева за пострадалите от наводненията в квартал „Долно Езерово“. Така най-важният финансов документ на общината е приет в нарушение според опозиционната партия. Ще искаме становището на областния управител за прегласуване на това наше предложение, поясни пред радио Бургас областният лидер на партията Ангел Божидаров. Казусът чуйте в звуковия файл:


Атаката на НФСБ за прегласуване на бюджета няма законово основание, категоричен е председателят на общинския съвет Константин Луков. Пред радио Бургас той коментира искането на групата общински съветници за повторно разглеждане на предложението им 60 хиляди лева от различни пера да бъдат пренасочени към подпомагане на пострадалите от последното наводнение в квартал „Долно Езерево“.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.