Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПФ предлага задължително обучение на четиригодишните

Снимка: Радио Видин

Патриотичният фронт внесе в деловодството на Народното събрание промени в Закона за средното образование преди второто четене . От коалицията  настояват да не се финансират  частните  учебни заведения и във всички български училища да имат  един учебник по общообразователните  предмети.  

Красимир Богданов от Патриотичния фронт с още от предложенията:

Ние предлагаме задължително обучение на четиригодишните като важен етап от ранната социализация и усвояването на българския език от всички български деца. Наше е предложението за въвеждането на учебен предмет "Родолюбие" в началното степенно образование. Ние предлагаме въвеждане на часове по военно обучение и защита на населението и околната среда, особено на фона на непрекъснатите стихийни бедствия, които ни връхлитат през последните години и пълната липса на подготовка на децата  за реакции при такива ситуации.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.