Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окръжният съд в Габрово потвърди обезщетение за ухапана от маркирано куче

temida

Габровският окръжен съд потвърди решение на първоинстанционния, с което Община Габрово е осъдена да заплати обезщетение на жена, ухапана от безстопанствено куче с маркирано ухо.

Преди две години жената била нападната и нахапана от бездомното маркирано куче, докато вървяла по улицата. Нейни приятелки прогонили агресивното животно, а пострадалата била откарана в болницата. От съдебно-медицинската експертиза е видно, че освен нараняванията, жената получила и посттравматично стресово разстройство. 

Районният съд е приел, че Габровската община, отговорна съгласно разпоредбите на Закона за защита на животните, трябва да заплати на пострадалата обезщетение за причинените след инцидента неимуществени вреди в размер на 2 400 лева. Присъдената сума е наполовина от тази, за която ищцата е претендирала. Решението на Окръжния съд не подлежи на обжалване.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.