Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешно почистване на падналите дървета, които биха препятствали отвеждането на води, иска областният управител на Смолян

Снимка: Радостина Чернокова

Областният управител на Смолян Недялко Славов поиска от кметовете на общините в планинския регион спешно да почистят след бедствието падналите дървета покрай пътищата, в деретата и в канавките, които биха препятствали отвеждането на повърхностните води.

Искането на губернатора е във връзка с очакваните валежи и повишаване на температурите, което ще доведе до увеличаване на снеготопенето и покачване нивата на реките, вследствие на което съществува реалната опасност от попадане на дървесните отпадъци в речните корита, запушването им и наводнения.

Недялко Славов препоръчва в писмо до кметовете работниците от т. нар. „аварийни групи” да бъдат ангажирани с почистването на падналите дървесни отпадъци. От Областната администрация припомнят, че по молба на Славов министърът на труда и социалната политика отпусна 131 работни места за трайно безработни лица, които да се включат в дейности по преодоляване на последствията от бедствието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.