Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В училище "Чакам бебе" бъдещите майки се учат на отговорност

Днес в „Ритъмът на столицата“ разговаряме с Биляна Котева, която разказа за предстоящите лекции на училището за бъдещи родители „Чакам бебе“.

Те ще се провеждат всяка сряда и всеки четвъртък през април от 10:30 часа в столичен мол на бул. Арсеналски.

Бременните жени ще имат възможност да научат полезни съвети за бременността и отглеждането на бебетата. На срещите присъстват опитни специалисти от различни сфери.

Най-полезната част на училището е възможността да се правят консултации с лекторите, което помага на бъдещите майки спокойно да се подготвят за най-важната среща в живота си.

Подробности чуйте от разговора на Мариана Гомилева с Биляна Котева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поредица от културни събития привличат туристи в Перник

Поредица от културни събития привличат туристи в Перник през август. Графити майстори се включват в разкрасяване на сиви и неприветливи градски пространства в Перник. По повод Международния ден на младежта, талантливите млади артисти целят да направят миньорския град по-красив и по-цветен. Творбите се очаква да бъдат завършени днес (12..

публикувано на 12.08.24 в 12:18

Дигитализация за по-зелен и по-щадящ природата туризъм

Туризмът е свързан с почти всяка сфера на нашия живот, а дигитализацията е много важен инструмент за по-зелен и по-щадящ природата туризъм смята консултантът по проекти Ивайло Кожухаров. Пред Радио София той обясни, че тенденциите, свързани с туризма, са насочени към това той да бъде по-устойчив. По думите му, това се забелязва в редица страни в..

публикувано на 12.08.24 в 10:18

Над 50 падащи метеора на час очакваме в днешния пик

Звездопадът - ежегодният метеорен поток, активен от юли, днес ще достигне своя пик. Спектакълът е един от най-лесните за наблюдаване с невъоръжено око, като хората могат да наблюдават изобилие от ярки сини метеори. Тази година се очакват над 50 падащи метеора на час , а потокът ще продължи до 1 септември . Източникът на Персеидите е..

публикувано на 12.08.24 в 09:53

Полицаи на протест в София

Полицаи от управленията на МВР се събират на протест в София. Те ще изразят недоволство от "безпрецедентен опит за употреба на Министерството на вътрешните работи".  След като президентът Румен Радев посочи за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева,  вътрешният министър Калин Стоянов беше един от първите, които се срещнаха с нея...

публикувано на 12.08.24 в 08:22

Слънце в понеделник и температура в София около 34°

Днес времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от юг-югоизток, съобщиха от НИМХ. Максималните температури ще са между 34° и 39°, в София - около 34°. В планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра - около 23°.     По..

публикувано на 12.08.24 в 07:35
Елена Терзиева и Силвия Калайджиева (вдясно)

Джазът минава и си заминава, читалището си остава

Силвия Терзиева и Елена Калайджиева от най-джазовото читалище в Банско, където е студиото ни, както и миналата година по същото време , разказват какво става след фестивала: "Джазът минава и си заминава, читалището си остава. Джем-сешъните при нас бяха интересно предизвикателство. На 130 години сме, първото име е "Селска почивка", по-късно е..

публикувано на 11.08.24 в 11:30

Около млади хора е много хубаво

Павлета Семова и Марина Василева от Банско джаз академия за смисъла на съществуването ѝ: "Всеки артист от нас е различен, това дава по-хубав по-хубав резултат за бъдещото присъствие на младите, те да могат да се докоснат до нещо по-различно. Стараехме се да изглеждат максимално естествени като се качват на сцена. Има ключови неща, които могат да дадат..

публикувано на 11.08.24 в 10:58