Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 12 хиляди адвокати - за проекта на промени в Закон за адвокатурата

Снимка: БГНЕС

12 300 адвокати стоят зад проекта за промени в Закон за адвокатурата. За неговото приемане настояват и от Софийската адвокатска колегия, която днес отбеляза Деня на юриста.

С богата музикална програма в деня и на Търновската конституция, който честват адвокатите, пред Съдебната палата в София - символ на правосъдието, те издигнаха лозунга: "Адвокатите - вашата последна преграда пред беззаконието и несправедливостта".

Според Конституцията единствено адвокатската професия е независима, заявиха от колегията и подчертаха, че поддържат предложения законопроект, защото той е първият, от който произтичат всички адвокати в страната. Те настояват проектозаконът да стане част от пакета законопроекти, който да гарантира правосъдната реформа, българските народни представители да не отлагат влизането му в дневния ред на правната комисия.

Свободните хора на България са адвокатите, подчертаха още веднъж от колегията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.