Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за акушерката Емилия Ковачева

Румяна Арнаудова
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за акушерката Емилия Ковачева след упражнено насилие върху новородено. Тя е обвинена в опит за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост,  съобщи пред "Хоризонт" Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор:

Около 2.00 часа на 18-и април 2015-а година акушерката Ковачева е започнала да нанася множество удари и със стъклено шише за хранене по главата и тялото на бебето. Опитвала се е да го задуши, като е притискала с ръце врата му. В резултат на тези действия е причинена тежка черепно-мозъчна травма. Сутринта на 18-и април дежурният лекар е установил понижен тонус на детето и е назначил изследвания и лечение. Видими следи от нараняванията не е имало. По-късно същия ден обаче е установено влошаване на здравословното състояние на детето, понижен мускулен тонус на горните крайници, висока температура, болезнен плач и данни за оток на главата. Веднага след това новороденото е преведено за продължаване на лечението в болница "Токуда" и в момента там детето продължава да се лекува. Едва на 21-ви април лекарският екип от болница "Токуда" е сигнализирал за състоянието на детето в МВР. Незабавно е започнало разследване и към момента са разпитани множество свидетели, иззети са веществени и писмени доказателства, назначени са съдебно-медицински експертизи и разследването продължава.

Арнаудова допълни, че на този етап не са известни мотивите за жестокото деяние.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.