Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няколкостотин души протестираха срещу Вежди Рашидов

| обновено на 23.04.15 в 21:19
Снимка: БГНЕС
Няколкостотин души се събраха пред Министерството на културата на бул. "Александър Стамболийски" на протест срещу министъра на културата Вежди Рашидов и с искане той да подаде оставка.

Акцията беше под надслов "Пей с мен". Тя беше организирана във "Фейсбук" след изказването на министъра срещу уволнения от хор "Йоан Кукузел" тенор Георги Петров. Протестиращите държаха 100-левови банкноти с лика на Рашидов и събираха за него жълти стотинки в кашон.

За известен период по време на протеста платното на бул. "Александър Стамболийски" в посока църквата "Света Неделя" беше отцепено.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Вежди Рашидов

Вежди Рашидов се извини на хориста от "Йоан Кукузел"

В отворено писмо до медиите министърът на културата Вежди Рашидов се извини на хориста Георги Петров от "Йоан Кукузел" за рязкото си изказване, но отбелязва, че понякога възнаграждението не е най-важното: Нито ръководството на хора "Йоан..

публикувано на 23.04.15 в 14:49
Полина Карастоянова

Комисията по култура в НС подкрепи Рашидов и българската изложба в Лувъра

Депутатите от парламентарната комисия по култура категорично застават зад министър Вежди Рашидов и успешното българско представяне с изложбата в Лувъра и концертът на хор "Йоан Кукузел" в Париж. Това обявиха Красимир Велчев от ГЕРБ и председателят на..

публикувано на 23.04.15 в 13:55

Протест срещу Вежди Рашидов се организира във "Фейсбук"

Протест под мотото „ПейWithMe - дари стотинка на Вежди, спаси културата!”, ще се проведе от 18 часа пред културното министерство. Във "Фейсбук" групата срещу министъра на културата хората се възмущават от последните му изказвания   по адрес на..

публикувано на 23.04.15 в 13:17