Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради свлачище пътят между Видин и "Връшка чука" е неизползваем от месеци

Участък от пътя, който свързва Видин с граничния пункт "Връшка чука", от месеци продължава да е неизползваем заради пропадане от свлачище. Движението е отбито по стар разбит път, където вече са станали няколко катастрофи. Местни жители настояват за ремонт на пътя, който е и единствената им връзка с областния град.

Пътната отсечка между видинските села Бела Рада и Бойница продължава да е затворена заради пропадане на пътната настилка и отваряне на дълбоки пукнатини, достигащи над метър дълбочина и широчина. Участъкът, който е част от главния път Видин-граничен пункт "Връшка чука", бе ремонтиран неколкократно през последните години. Преминаващи шофьори и местни жители негодуват от липсата на внимание към проблема и от факта, че по този път минава трафикът и от граничния пункт.

Ако затворят този път, няма откъде да се мине.

Пътят последно е ремонтиран преди няколко месеца, след което отново пропада на същото място.

Тук бяха налети много пари, близо 450-500 хиляди лева. Тези пари в момента са компрометирани.

Отсечката е част от третокласната пътна мрежа и за нейното поддържане отговаря Агенция "Пътна инфраструктура". Екипи ще извършат оглед на пътя, съобщиха от Агенцията. Въз основа на тях ще бъде преценено какви ремонтни дейности е необходимо да се предприемат за възстановяване на авариралия участък от международния път.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.