Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчиха наградите за принос към обществения мир в България

| обновено на 13.05.15 в 10:28
Снимка: БГНЕС

Военният клуб в София бе домакин снощи на десетото издание на награждаването за принос към обществения мир в България. То се организира традиционно от двуезичното издание "Заман-България“.

Сред първите носители на престижната награда преди 10 години е първият демократично избран президент на страната ни д-р Жельо Желев. Философията на двуезичното издание "Заман" е да насърчава мира и обществения диалог в периода на демократичните промени у нас. Председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров каза, че въпросите на толерантността и разбирателството са основните във всяко едно общество. Премиерът Бойко Борисов в послание до наградените заяви, че успехът на една държава се постига, когато се преодолеят различията. Сред наградените бяха столичният кмет Йорданка Фандъкова, омбудсманът Констатин Пенчев, музикантът Теодосий Спасов, отец Иван от Нови хан, джаз и етноизпълнителката Йълдъз Ибрахимова. Голямата награда на читателите на "Заман-България" беше присъдена на историка и културен антрополог Антонина Желязкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.