Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В НС ще бъде внесен проектът за конституционни промени, които засягат съдебната власт

Снимка: Ивайло Михайлов

12 министри ще отговарят на депутатски въпроси на днешното заседание на парламента. Очаква се и внасяне на проекта за конституционни промени, които засягат съдебната власт.

След като миналата седмица проектът с промените не стигна до официално внасяне, е възможно това да се случи днес по време на извънредното заседание. И днес най-вероятно ще се събират още подписи, преди документът да стигне до деловодството.

Извънредният парламентарен контрол ще започне с въпроси към финансовия министър Владислав Горанов, един от които е относно необходимостта от ангажирането на компания за международни разследвания по казуса КТБ. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова трябва да обясни дали се предвиждат санкции спрямо електроразпределителните дружества. Министърът на транспорта Ивайло Московски трябва да даде отговор на въпроси, свързани с предлагане на концесия на летище София и бюрократичните затруднения при техническите прегледи на автомобилите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.