Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проведе се традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно социално положение

Снимка: БГНЕС

Традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно социално положение се проведе в резиденция "Бояна". Президентът Росен Плевнелиев увури зрелостниците, че държавата ще бъде с тях в плановете и стремежите им.

Преди това държавният глава посрещна младежите в Националния исторически музей, където се състоя официалната част от церемонията. За първа година Министерството на труда и социалната политика е партньор в инициативата "Подкрепи една мечта".

Специално се обръщам към вицепремиера Калфин. искам да благодаря пред всички вас за неговата роля като доказан политик на българската и европейската сцена за пенсионната реформа в България, която засяга всички нас, включително и вас, скъпи млади хора, заяви държавният глава и зарадва зрелостниците, че тези, които бъдат приети във висше училище, ще получат еднократна финансова подкрепа, предоставена от дарителите.

Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин насърчи абитуриентите:

Вие да имате увереността, че животът ви зависи от вас. Удовлетворението да знаеш, че държиш в ръцете собствената си съдба, е нещо, което искрено пожелавам на всеки един от вас.

"Наша обща работа е да няма деца, останали без родители", заяви заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов:

Някои от вас ще кажат: "Да, господин Каменов, на Вас Ви е много лесно там с костюма, дето сте се изперчили и ни говорите високопарно!". Е, да, ама не, мили момичета и момчета. Защото точно реди 16 години аз бях там отзад. Тогава дори нямах обувки, бях с маратонки на моя бал, с едни скъсани маратонки и бях същият като вас.

Четиресет и девет деца искат да продължат образованието си във висше училище, а 83 имат желание да започнат работа. Над 70 зрелостници вече имат профили, предоставени на работодатели.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.