Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВАС: Стопанската академия остава със служебен ректор

проф. Иван Върбанов
Снимка: Катя Чорова

Върховният административен съд остави без уважение искането да бъде спряно предварителното изпълнение на заповедта на министъра на образованието и науката Тодор Танев, с която за служебен ректор на Стопанската академия в Свищов е назначен проф. Иван ВърбановЖалбата срещу предварителното изпълнение на министерската заповед е подадена от проф. Теодора Димитрова, избрана на 28-и май за ректор от Общото събрание на висшето училище.
Определението, с което практически Стопанската академия остава под ръководството на служебния ректор, е на тричленен състав и може да бъде обжалвано в седемдневен срок пред петчленен състав на Върховния административен съд.
По жалби за нарушения при формирането на Общото събрание на Стопанската академия, избрало ректор, както и за назначаването на служебен ректор, в административните съдилища в София и във Велико Търново са образувани общо седем дела.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.