Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Костов: Държавата ще подкрепя производителите на плодове и зеленчуци

Снимка: БГНЕС

Държавата ще подкрепя производителите на плодове зеленчуци, заяви заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов. Той беше гост на фермерския пазар в софийския квартал "Иван Вазов", където започна започна Седмица на черешата.

Десетки родни производители от Кюстендилския край отвориха щандове си с набраните рано сутринта череши. Споделят, че реколтата тази година е добра и приветстват инициативата на земеделското министерство да им осигури място, където да пласират продукцията си.

Идеята на фермерските пазари е да се скъси веригата производител - потребител, като се даде възможност на стопаните да предлагат своята продукция директно на потребителите, каза заместник-министърът на земеделието Георги Костов:

Тематични седмични пазари - сега е моментът на черешите, по-нататък ще дойде време за кайсии, праскови, зеленчуците - по-късно през есента.

В кв. "Борово", още през есента, предстои откриването на голям фермерски пазар - Произведено в България, информира Николай Попов - изпълнителен директор на пазар "Юг".

Предвидили сме 53 маси за производители, освен това ще има и 40 павилиона, които ще бъдат за промишлени стоки, за меса, деликатеси. Предвижда се също така и сектор "Риба", какъвто до сега няма нито в София, нито в България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.