Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заместник-кметът на Благоевград Антоанета Робева подаде оставка

Снимка: Община благоевград

Заместник-кметът на Благоевград Антоанета Робева, която отговаряше за строителството и сигурността, подаде оставка. 
Оставката на Робева, която пое поста през юли миналата година, бе депозирана в късния следобед вчера. Документът е  подписан от кмета днес и влиза в сила от 29-и юни, понеделник. Няма да коментирам оставката, защото в нея са изложени лични мотиви, а това е конфиденциално право на всеки, каза за "Хоризонт" кметът на областния център Атанас Камбитов. Поставил съм си конкретни цели, община Благоевград има амбициозна програма за развитие и явно не всеки може да издържи на темпото. 
От началото на мандата четирима заместник-кметове напуснаха Община Благоевград преди Антоанета Робева. Ресорът "Строителство и сигурност" се управляваше от инж. Стоян Благоев, а за хуманитарните дейности отговаряха Жанета Жикова и бившият областен управител Валери Смиленов. 
Въпреки текучеството в управленския екип Благоевград е сред първите областни центрове по реализирани проекти с европейско и национално финансиране. При визитата си вчера регионалният министър Лиляна Павлова обяви, че общината получава още 44 милиона лева по проекта "Градско възстановяване и развитие".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.