Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рокади в ръководството на БСП белязаха Националния съвет на партията

| обновено на 28.06.15 в 19:14
Снимка: ЕПА/БГНЕС

С рокади в ръководството на БСП е белязан Националният съвет на партията. Изненадващо от Изпълнителното бюро бяха изключени двама от секретарите – Кристиан Вигенин и Антон Кутев. Драгомир Стойнев запазва заместникпредседателското си място към този час.

Лидерът на социалистите Михаил Миков е предложил и нов член на Изпълнителното бюро на Националния съвет. Името му е Стефан Стефанов, който е партиен кадър, заместник-председател на Общинската организация на БСП във Велико Търново.

С промените, направени от Миков, Изпълнителното бюро се намалява от 19 на 18 души. Освен тези промени, на пленума се е приела и предизборната платформа за участието на БСП в предстоящия местен вот. При 93-ма делегати и в присъствието на президента на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, лидерът на БСП Михаил Миков представи крайно критичната оценка на партията за провежданата в момента вътрешна и външна политика на страната. Все повече сме свидетели на такъв тип прояви, които задълбочават омразата и противопоставянето в българското общество.

Миков прогнозира изключително тежки проблеми в изборния процес при провеждането на местни избори заедно с референдума:

С изключително затруднение на провеждането на изборния процес, времето за гласуване. Със сериозно затруднение на отчитане на изборните резултати и тези от референдума. По отношение на преференциите наесен – има много сериозен риск да се засили корпоративното влияние при листите на различни партии.

Той не подмина и темата за вътрешните противоречия в партията. Често верни, а често обслужващи тези на наши зложелатели, които искат Българската социалистическа партия да изглежда раздирана от противоречия.

По наша информация, темата за свалянето на Стойнев от поста заместник-председател на партията не е поставена, но не можем да потвърдим със сигурност дали Стойнев запазва този пост.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.