Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха Панаира на занаятите пред Централна баня

Изложението е до петък, 3 юли

Снимка: crafts-master.com

Панаир на занаятите пред Музея за история на София (бившата Централна баня) откриха зам.-министърът на културата доц. Бони Петрунова и зам.-кметът на София по култура д-р Тодор Чобанов, на Петровден - националния празник на всички занаятчии.

Изложението е организирано от Националната занаятчийска камара и Българската търговска камара - Сан Франциско.

От 10.00 до 20.00 часа всеки ден до 3 юли (петък) столичани и гостите на града могат да видят и да купят произведения от керамика, кожена пластика, бижутерия, тъкачество, медникарство. На панаира майстори ще демонстрират художествени занаяти.

Желаещите ще имат възможност да изработят свои сувенири с помощта на майсторите.

Млади чираци ще бъдат и ученици от Националната гимназия за приложни изкуства "Свети Лука" - София.

По време на панаира посетителите могат безплатно да разгледат експозициите в Музея за история на София.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

5 дни занаятчии показват продукти и умения в софийски панаир

Националната занаятчийска камара, Регионалната занаятчийска камара-София, със съдействието на Българската търговска камара-Сан Франциско и Общинския културен институт "Музей за история на София" организират „Панаир на занаятите” от 29 юни до 3 юли 2015..

публикувано на 22.06.15 в 12:21
ВИЖТЕ ОЩЕ

Най-високата средна работна заплата за страната е в София - вече 3129 лв.

Най-високата средна работна заплата за страната е в столицата и вече е 3129 лева , сочат данните на националната статистика за второто тримесечие на годината. Най-ниското средно възнаграждение е в Благоевград – 1519 лева. В сравнение с първото..

публикувано на 12.08.24 в 16:28

Жители на блок 18 в "Зона Б-5" вече са решени да блокират кръстовища

Жители на квартал "Зона Б-5" от днес започват активно блокиране на кръстовищата на улиците „Одрин“ и „Партений Нишавски“ и „Партений Нишавски“ и„Гюешево“/„Охридско езеро“/„Камен Андреев“, съобщиха от инициативния комитет за БНР-Радио София...

публикувано на 12.08.24 в 15:31
Полицаи от управленията на МВР се събраха на протест в София - 12 август 2024 г.

Полицаи на протест пред Народното събрание

Полицаи от Столичната дирекция на МВР се събраха на демонстрация пред Народното събрание, за да изразят недоволство от  "безпрецедентен опит за употреба на Министерството на вътрешните работи".  Горица Грънчарова-Кожарева и Калин Стоянов са провели..

публикувано на 12.08.24 в 13:16

Подменят осветлението пред двата терминала на летище София

От днес започва подмяна на уличното и парковото осветление на площите пред Терминалите 1 и 2 на летище София. До 10 септември са възможни затруднения с трафика, защото дейностите ще окажат влияние на подходите към терминалите, обясниха от..

публикувано на 12.08.24 в 09:39

От днес още нови вагони от Германия с бързия влак София - Бургас

БДЖ пуска от днес в движение още от новодоставените германски вагони. Те ще влязат в съставите на бързия влак "Чайка", който  пътува по направлението София - Бургас - София през Подбалканската линия. Вагоните ще бъдат композирани във влака,..

публикувано на 12.08.24 в 07:53

Датата за предсрочния вот е ясна - 20 октомври

"Считам, че най-подходящата дата за провеждане на новите предсрочни парламентарни избори е 20 октомври". Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Горица Грънчарова – Кожарева, която държавния глава определи за нов служебен премиер...

публикувано на 09.08.24 в 14:55

Тежка катастрофа в "Студентски град" тази нощ

Тежка катастрофа е станала в столичния квартал "Студентски град" тази нощ. За случката разказват свидетели в социалната мрежа. "Катастрофа в "Студентски град" до УНСС. Малко се е блъснал. Подаде газ на светофара и не овладя колата", обяснява..

публикувано на 09.08.24 в 12:13