Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва фестивалът на пясъчните скулптури

Снимка: архив

С музикален спектакъл ще бъде открито осмото издание на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас. 21 са авторите, изваяли мащабни фигури на екзотични животни, обединени в темата „На сафари с фотоапарат“. За първа година, в специално организирани школи, деца ще се учат да правят пясъчни фигури заедно с творците.
Фестивалът на пясъчните фигури тази година пресъздава атмосферата на най-дивите и екзотични места по света. Една от изненадите на откриването е специално подготвен филм, който ще покаже как майсторите на пясъчното изкуство са изваяли скулптурите, каза директорът на общинското предприятие “Летен театър, фестивали и концерти“ Димитър Маджаров.
Слонове, лемури, папагали, фламинго и лешояди са само част от фигурите на животни представени на фестивала, каза един от авторите Владимир Дуньов.
Всяка събота през месец юли ще се организират детски школи за изработването на пясъчни фигури. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.