Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Поставят унифицирани указателни табели за по-добра ориентация на хората в метрото

Кампаниите "Стой на ескалатора вдясно!" не помага, дано табелите "научат" пътниците
Снимка: Мариана Гомилева
Трудно е да си представим и в метрото да има регулировчици за пътниците, както по натоварените кръстовища над земята.

От гражданската интернет инициатива "Спаси София" имат идея за подпомагане или подсещане на пътуващите с метрото чрез указателни табели
Става дума за нов проект, който цели да направи по-разбираем маршрута на метрото, местата, на които можем да направим връзка с друг градски транспорт или с конкретни квартали.

Чуйте повече в разговора на Мариана Гомилева с Гергин Борисов.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Най-честите нарушения на пътниците в метрото

Спазването на правилата не е особено силна черта на нас, българите. Сякаш обичаме да ги нарушаваме... Хората, които често пътуват в метрото, със сигурност знаят за какво става дума, макар и те често да са сред нарушителите. Какво обикновено не се..

публикувано на 08.07.15 в 10:33
ВИЖТЕ ОЩЕ

Собствениците на заведения получават от властта решения ден за ден

Заведенията остават затворени, реши Националния оперативен щаб на редовния си седмичен брифинг. Това изненада собствениците на ресторанти и нощни заведения, които очакваха разхлабване на рестриктивните мерки срещу разпространението на вируса. “С..

публикувано на 21.01.21 в 16:35
 JEREMY?

Ерсин Мустафов, JEREMY?: Готово е видеото към новия ни сингъл

Имахме доста сериозни планове след участието ни на фестивала в Грьонинген, където установихме контакти с няколко агенции от Португалия и Румъния, които искаха да ни организират голяма европейско турне. За съжаление всички тези концерти отпаднаха. Но в..

публикувано на 21.01.21 в 15:42

Заради наводненията залагат мерки в бюджет 2021 на Столичната община

План за действие за изпълнение на Стратегия за сигурност на Столичната община 2021-2027 г. ще бъде изготвен от постоянната Комисия по ред и сигурност в Столичния общински съвет (СОС) по повод на засегнатите от обилните дъждове населени места. По..

публикувано на 21.01.21 в 15:12
Христо Мутафчиев и режисьорът Стоян Радев

Героят на Христо Мутафчиев в „Плач на ангел“ предлага избор за (не)свобода

С моноспектакъл по текст на Стефан Цанев, и под режисурата на Стоян Радев Народният театър „Иван Вазов“ открива 2021 година. В ролята на Райчо в „Плач на ангел“ - драматична, разтърсваща изповед за свободата и несвободата на човека, ще видим Христо..

публикувано на 21.01.21 в 14:13

Зимна феерия: Цъфтящите азалии в Ботаническата градина на БАН

От днес до 31 януари в Ботаническата градина БАН ще се състои традиционната за сезона на масовия цъфтеж на азалиите изложба за семейство Пиренови /Боровинкови/, в което са и азалиите. Това съобщиха от научната институция. В Ботаническата градина..

публикувано на 21.01.21 в 13:55

На зимния фест на Витоша обособяват специална писта за шейни

Първата на Витоша обособена зона за спускане с шейни ще бъде открита по инициатива на „София – европейска столица на спорта" тази събота, на 23 януари, в рамките на "Витоша зимен фест 2021" . Традиционният вече снежен празник край хижа..

публикувано на 21.01.21 в 12:17

Иновативно предприятие създава линия за рециклиране на гуми

Българско предприятие разработва линия за раздробяване на излезли от употреба автомобилни гуми до каучукови гранули, висококачествена легирана тел и памучен конец. Материалите могат да бъдат използвани като суровина за различни производства: каучукови..

публикувано на 21.01.21 в 11:55