Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ислямска държава пое отговорност за атентата срещу консулството на Италия в Кайро

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джихадистите са извършили днешния атентат срещу консулството на Италия в египетската столица Кайро. При нападението загина един човек, а деветима бяха ранени. 

"С благословията на Аллах, воини на "Ислямска държава" успяха да детонират паркирана кола бомба с 450 килограма експлозивен материал пред консулството на Италия в столицата на Египет, заяви групировката в интернет. Тя препоръча на мюсюлманите да стоят далече от такива места, защото те са са легитимни мишени за ударите на муджахидините.

Това е първото нападение срещу дипломатическа мисия в Египет, откакто джихадистите започнаха кампания на насилие в страната преди две години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Един убит и четирима ранени от избухнала бомба пред консулството на Италия в Кайро

Мощен взрив проехтя тази сутрин пред консулството на Италия в Кайро и уби един човек, съобщиха осведомителните агенции, цитирайки египетския здравен министър Хосам Абдел Гафар. Египетски източници съобщиха за двама пострадали - един цивилен е един..

публикувано на 11.07.15 в 10:42