Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Столичната община инвестира в създаване на условия и стимулиране на масовия спорт

Снимка: Facebook

Над 5.5 млн. лв. ще инвестира Столичната община за спортни обекти до 2018 г. в 100 км велоалеи, още две спортни зали, ледена арена в "Младост", многофункционален комплекс в парк "Възраждане", още много тенис маси в парковете и 24 фитнес площадки на открито.

Днес в парка „Заимов” бяха открити нови четири маси за финтес, което се преверна в своеобразен спортен празник. Това стана само ден след като бяха поставени маси за тенис и в Борисовата градина.

Инициативата "София 2018 - Европейска столица на спорта" и Столичната община осигуриха новите спортни придобивки.

Кметът Йорданка Фандъкова припомни, че от тази година Общината е започнала 3 годишна програма за постепенно създаване на места за спорт на открито и масов спорт. Тя уточни, че монтирането на тенис маси ще продължи и в междублокови пространства, тъй като това е много достъпен спорт, подходящ за широк възрастов диапазон.

Другата много харесвана програма е изграждането на фитнес на открито, като към момента само в район Оборище се планира изграждането на 7 нови фитнеса.

Новите тенис маси са от бетон, изработени са в сътрудничество с Федерацията за тенис на маса и са професионални.

Подробности по темата от репортажа на Георги Кольовски.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Тенис на маса е спорт, който може да бъде практикуван от всички възрасти

От днес в парка „Заимов“ има 4 нови маси за тенис. Те бяха открити от кмета Йорданка Фандъкова и са част от програмата за масов спорт на Столичната община. Спортните съоръжения са на стойност 12 хил. лева и са осигурени от инициативата „София – 2018..

публикувано на 16.07.15 в 11:13
ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Малчев: Дигиталният бизнес изпитва „глад“ за кадри

Дигиталният бизнес  е един от най-динамично развиващите се по време на пандемията.  Едни от най-бързо възстановилите се бизнеси след кризата са бизнес услугите, каза в студиото на Радио София  Георги Малчев  – университетски преподавател по..

публикувано на 20.10.21 в 18:34
Калоян Кирилов и Кристина Крънчева

Инициативата “Завършвам, а сега?” подарява книги и отправя предизвикателство към гимназистите

“Завършвам, а сега?” e инициатива на финансовия консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България Стойне Василев , финансовия предприемач и консултант, създател на два стартъпа Калоян Кирилов и водещия..

публикувано на 20.10.21 в 17:12

Откриват XXVI годишна изложба на художниците от район "Изгрев"

Столичният район "Изгрев" организира XXVI годишна изложба на художниците , които живеят и работят в района. Тази година тя ще се проведе под надслов "Традицията среща бъдещето".  Откриването на изложбата е на 20.10.2021 г., от 18:00 часа, в..

публикувано на 20.10.21 в 16:36
Боряна Василева и братята Иван и Ангел Петкови

Ново, модерно звучене на българския фолклор, представят в творчеството си BRATЯТА

Неведнъж сме ви срещали с млади творци, които обичат българския фолклор и традиции. Представяме ви Боряна Василева, и братята Иван Петков и Ангел Петков, които разказват за любовта си към фолклора, която ги е подтикнала да го  представят по..

публикувано на 20.10.21 в 16:00
д-р Цветелина Великова и д-р Александър Атанасов

Д-р Атанасов: Бебетата до 1 година и тийнейджърите – с най-голям риск сред децата от тежко боледуване от Covid-19

България е феномен по-ниско ваксинационно покритие и рекордьор по смъртност от Covid-19 . Шанс за промяна обаче има. Около това се обединиха гостите по темата в студиото на Радио София - имунологът д-р Цветелина Великова, педиатърът д-р Александър..

публикувано на 20.10.21 в 15:40

Веселина Седларска с разкази от живота „Гладни сърца“

Всичко започва преди година и половина, когато журналистката Веселина Седларска е пациент в лечебно заведение. В случаен разговор, „съседката по легло“ я убеждава, че всички добри разкази и филми са направени по действителен случай . Дори дава..

публикувано на 20.10.21 в 14:11

Поредната благотворителна кампания в подкрепа на кучета и котки в приют

Кампанията „SoDoggy - шалче за чувалче“ в подкрепа на кучетата и котките без семейство, ще се проведе за шести път в събота – 23 октомври, съобщи пред Радио София Люба Христова от SOHO, домакини на самата инициатива. Със средствата от..

публикувано на 20.10.21 в 13:56