Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Тенис на маса е спорт, който може да бъде практикуван от всички възрасти

От днес в парка „Заимов“ има 4 нови маси за тенис.

Те бяха открити от кмета Йорданка Фандъкова и са част от програмата за масов спорт на Столичната община. Спортните съоръжения са на стойност 12 хил. лева и са осигурени от инициативата „София – 2018 – Европейска столица на спорта” и от Столичната община.

Новите маси са направени от бетон и керамика, по-стабилни и по-качествени са от старите метални тенис маси.

Вчера бяха открити други четири маси за тенис в Борисовата градина на мястото на предишните до паркинга пред входа на стадион „Българска армия”.

Чуйте репортерското включване на Георги Кольовски от парка „Заимов“ с подробности.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Столичната община инвестира в създаване на условия и стимулиране на масовия спорт

Над 5.5 млн. лв. ще инвестира Столичната община за спортни обекти до 2018 г. в 100 км велоалеи, още две спортни зали, ледена арена в "Младост", многофункционален комплекс в парк "Възраждане", още много тенис маси в парковете и 24 фитнес площадки на..

публикувано на 16.07.15 в 14:02
ВИЖТЕ ОЩЕ
Феня и Искра Декало

Израелски иновации за отопление

Израелски изобретатели работят над локални, икономични начини за затопляне. И те са специален вид платове. За тях разказва един от изобретателите Йорам Илан пред кореспондентите на БНР в Тел Авив Феня и Искра Декало: "Нашите термични платове се тъкат от..

публикувано на 05.12.21 в 09:37
Битак по брюкселски

Нещотърсачи на битака

"Битакът си е битак по всяко време на годината. Нещотърсачеството може да ви направи богати, щастливи или и двете. Стратегията? Да се отиде рано, до 8 сутринта. По-големите професионалисти минават два пъти - с втори тур в 11. Хубавото е, че навърташ и..

публикувано на 04.12.21 в 16:10
С Рози Борачева и Ива Дойчинова

Теодора Югова

Младата софийска "легенда" всъщност е пловдивчанка. Прави макет на илюстрация на разказа на Джани Родари "Такси до звездите", качва го в Инстаграм и там я откриват. Подробности около изданието - в участието ѝ в Радиокафе , останалото - тук:..

публикувано на 04.12.21 в 15:05
Мария Българова

Адресите на любовта - Каблешков

Изгората на Каблешков е Рада от „Под игото“ Чак след Освобождението от турско робство Мария Българова разбира за самоубийството на любимия си Всеки, който е ходил на училище, помни, че Тодор Каблешков е написал Кървавото писмо, което възвестява..

публикувано на 04.12.21 в 14:05
Цуро с редактора на предаването

Цуро и забавната страна на хората

Цветослав Цонев (Цуро) е български кинорежисьор, продуцент и влогър. Той е сред най-разпознаваемите влогъри, чийто видеа са с изключително хумористично и пародийно съдържание. Завършва „Кино и телевизия“ в Нов Български университет и през 2021 година..

обновено на 04.12.21 в 11:10

Приятното измамно чувство за контрол

Днес е Международният ден на зарчето. За ролята му в настолните игри говорим с Христо Симеонов, чийто блог и сайт помагат на любителите им. Разговорът завършва с любимите му игри със зарчета: "От години акцентираме върху настолните игри - да се..

публикувано на 04.12.21 в 10:08

Но защо снегът е бял?

Ето и отговорите на поредната ни анкета с деца от 29-та детска градина „Слънце“ в столичния квартал „Изток“ на тема „Защо снегът е бял?“: "Първият сняг много ми хареса. Замервахме се със снежни топки. Правихме топка за снежен човек. Голяма почти..

публикувано на 04.12.21 в 09:35
Подкасти от БНР