Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-дългата водна пързалка на Балканите ще е атракция на фестивал в Царево

Снимка: Радио Бургас

Най-дългата водна пързалка на Балканския полуостров ще е голямата атракция на фестивала „Изпързаляй лятото“, който започва в Царево. Други екстремни забавления, подготвени за гостите и жителите на града, са сърф-демонстрации и скокове във вода с колела. Фестивалът се провежда за първи път и ще продължи три дни.

"Изпързаляй латото“ е единственият по рода си фестивал на водните атракциони в страната. Водна пързалка, дълга 300 метра, ще бъде изградена по крайбрежната улица до пристанището в града, каза кметът на Царево Георги Лапчев:
За първи път в България ще направим - една улица ще превърнем във водна пързалка. И всъщност, целият залив ще се превърне в един импровизиран аквапарк, но не затворен с врати и с билетче с определен лимит, напротив - всеки, който дойде, ще може да се забавлява. Идеята е да наблегнем на забавлението и ще има състезания във водна пързалка. 
Две денонощия непрекъснат купон обещава кметът Георги Лапчев. Рейв партита на кораб, сърф и джет демонстрации в морето и много състезания са включени още във фестивала.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.