Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С митинг-заря в Карлово бе отбелязана 178-та годишнина от рождението на Левски

Росен Плевнелиев: Да недопуснем лъжепатриоти да ни отклонят от правия път

Снимка: БГНЕС

178-годишнината от рождението на Васил Левски беше чествана с тържествен митинг-заря в Карлово - родният град на Апостола на българската свобода. Стотици българи почетоха годишнината. Гост на тържеството беше и президентът Росен Плевнелиев, който посочи, че не трябва да се отклоняваме от пътя на демократичното и европейско развитие зададен от Апостола.

Днес българският народ е обединен като един около националния идеал дефиниран от Левски за чиста и свята република. Това означава върховенство на закона, а не на интересите. Означава социално отговорна, а не олигархична икономика, демократична държавност и институции обърнати с лице към хората и в услуга на хората. Нека не се подвеждаме от популисти и всякакви лъжепатриоти, които ежедневно обясняват как България няма идеал, няма цел и посока. Нека недопуснем да ни отклонят от правия път на демократичното и европейско развитие зададен от Левски, революционерите и възрожденците.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.